Gå til sygdomsliste

Overvægt er en af tidens største samfunds- og sundhedsmæssige udfordringer. I Danmark lever lidt over 2.5 mio. voksne danskere med enten moderat eller svær overvægt. Det er ca. 450.000 flere end for bare 10 år siden. Fortsætter den nuværende udvikling, vil ca. to ud af tre voksne danskere have overvægt i 2045.

Der er mange årsager til overvægt, og overvægt er ikke kun den enkeltes ansvar. Vores samfund og omgivelser gør det svært for os at træffe sunde valg og holde en sund vægt, som giver den mindste risiko for at påvirke vores helbred negativt.

Her på siden kan du blive klogere på både en sund vægt og overvægt.


Hvorfor får man overvægt?

Når flere og flere får overvægt, skyldes det et komplekst samspil mellem gener, vores livsstil og det omgivende samfund. Det er en udbredt misforståelse, at man bare kan ’lette rumpen og lukke munden’, for at undgå overvægt. Så enkelt er det slet ikke.
Hvorfor få man overvægt?

Er det min egen skyld, at jeg har overvægt?

Overvægt er ikke noget, man vælger at få. Over halvdelen af danskerne har i dag overvægt, og derfor kan det på ingen måde kun være et individuelt problem at have overvægt.

Er det min egen skyld, at jeg har overvægt?

Din højde, taljemål, hoftemål og vægt viser om vægten er normal.

Hvad er en sund vægt?

En sund vægt er den vægt, der giver den mindste risiko for at påvirke dit helbred negativt. En sund vægt afspejler sig både i mængden og fordelingen af fedt i kroppen.

Hvad er en sund vægt?

Vælg en mindre sodavand.

Tips til at holde en sund vægt

Find balancen mellem den mængde energi du får gennem mad og drikke, og den mængde energi du har brug for. Et par enkle tips kan hjælpe dig godt på vej.

Tips til at holde en sund vægt

Overvægt øger risikoen for mindst 13 former for kræft

Kræft og overvægt

Overvægt øger risikoen for mindst 15 forskellige former for kræft. Risikoen for kræft stiger, jo mere du vejer for meget.

Kræft og overvægt