Gå til sygdomsliste

  • knoglesarkomer

    Knoglesarkomer - Knoglekræft

    Symptomer, behandling, undersøgelser, diagnose og årsager

Behandling af knoglesarkomer

Behandling af knoglesarkomer er først og fremmest operation, som kan suppleres med strålebehandling. Ved osteosarkom og Ewings sarkom kan operationen suppleres med kemoterapi. 

Behandling af knoglesarkomer

Symptomer på knoglesarkomer

Vedvarende eller usædvanlige smerter i en knogle er det mest almindelige tegn på knoglesarkomer, men kræft i knoglerne gør ikke altid ondt.

Symptomer på knoglesarkomer

At leve med knoglesarkomer

Alvorlig sygdom påvirker ens hverdag og kan føre mange tanker og følelser med sig. Læs her om reaktioner, familieliv og om at leve med protese – og find gode råd til kost og motion.

At leve med knoglesarkomer


Knoglesarkomer eller spredning til knoglerne?

Knoglesarkomer er kræft, der er opstået i knoglerne. Kræft, der har spredt sig til knoglerne fra en anden kræftsygdom, kaldes knoglemetastaser. Knoglemetastaser og knoglesarkomer er to forskellige sygdomme. Læs her, hvis du har en kræftsygdom, der har spredt sig til knoglerne:

Knoglemetastaser


Diagnose og stadieinddeling af knoglesarkomer

Knoglesarkomer inddeles i stadier alt efter, hvor udbredt sygdommen er. Ewings sarkom og Osteosarkom er undertyper af knoglesarkom. 

Diagnose og stadieinddeling af knoglesarkomer

Undersøgelser ved knoglesarkomer

Knoglesarkomer er svære at diagnosticere, og som regel skal man igennem en række undersøgelser. Det kan være vævsprøver og forskellige scanninger. 

Undersøgelser ved knoglesarkomer

Opfølgning ved knoglesarkomer

Efter behandlingen bliver du tilbudt at være i et opfølgningsforløb. Opfølgning skal øge fokus på hjælpetilbud og behandling af bivirkninger og senfølger.

Kontrol efter knoglesarkomer


Tilbagefald ved knoglesarkomer

Risikoen for, at knoglesarkomer vender tilbage, afhænger af sygdommens stadium før behandling, og hvilken behandling man tidligere har fået. 

Tilbagefald ved knoglesarkomer

Årsager til knoglesarkomer

Årsagen til knoglesarkomer er oftest ukendt. Risikoen er let øget efter tidligere strålebehandling, ved nogle knoglesygdomme og ved visse meget sjældne arvelige sygdomme. Læs mere om mulige årsager:

Årsager til knoglesarkomer 

Mød andre på cancerforum

Del dine tanker og erfaringer med andre patienter og pårørende i gruppen 'Sjældne kræftformer' på cancerforum.

Cancerforum


Statistik om knoglesarkomer

Knoglesarkomer eller 'kræft i knoglerne' er en sjælden kræfttype. Se statistik for, hvor mange der lever med sygdommen, og hvor mange der dør af den.  

Statistik om knoglesarkomer 

Pjece om sarkomer

Du kan få vores gratis pjece om sarkomer med informationer om knoglesarkomer via webshoppen:

Pjece: Sarkomer

Mere viden om knoglesarkomer

Her finder du relevante links, hvis du vil læse mere om knoglesarkomer. 

Links om knoglesarkomer


Online samtalegrupper

Kræftens Bekæmpelse tilbyder online samtalegrupper for patienter, pårørende og efterladte, uanset hvor i landet du bor. Læs om grupperne, og hvordan du tilmelder dig her - det er også er muligt at komme med ønsker til grupper, der endnu ikke findes på listen:

Online samtalegrupper