Gå til sygdomsliste

  • Billede af celler fra tyndtarmen

    Tyndtarmskræft (kræft i tolvfingertarmen)

    Symptomer, behandling, undersøgelser, diagnose og årsager


Behandling af kræft i tyndtarmen

Behandling af kræft i tyndtarmen afhænger af, hvilken type kræft, der er tale om, og hvor i tyndtarmen den sidder. Behandling er ofte operation. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at få en stomi.

Behandling af kræft i tyndtarmen

Symptomer

Symptomer på en knude i tyndtarmen kan være mavesmerter, nedsat appetit, vægttab og opkastninger. Knuder i tyndtarmen kan også være godartede.

Symptomer på tyndtarmskræft

Undersøgelser og diagnose

Diagnosen kræft kan først stilles, hvis en vævsprøve fra knuden viser, at der er kræftceller til stede. Valg af undersøgelse afhænger af, hvor i tyndtarmen knuden sidder.

Undersøgelser og diagnose ved kræft i tyndtarmen


Den nye hverdag

Alvorlig sygdom påvirker ens hverdag og kan føre mange tanker og følelser med sig. Læs om, hvordan man lærer at leve med en stomi, om kost, familieliv – og om reaktioner og følelser efter et kræftforløb.

At leve med kræft i tyndtarmen

Kontrol efter kræft i tyndtarmen

Når du har afsluttet din behandling, bliver du tilbudt at gå til kontrol på hospitalet. Her bliver du undersøgt og taler med en læge om eventuelle symptomer eller gener efter behandlingen.

Kontrol efter tyndtarmskræft


Årsagen er ofte ukendt

Årsagen er oftest ukendt, men kroniske betændelsestilstande i tarmen kan muligvis være årsag til, at man udvikler tyndtarmskræft.

Årsager til kræft i tyndtarmen

Statistik om tyndtarmskræft

Kræft i tyndtarmen eller tolvfingertarmen opstår hos cirka 130 personer om året i Danmark. Se statistik for, hvor mange der lever med sygdommen, og hvor mange der dør af den.  

Statistik om tyndtarmskræft

Mere viden om tyndtarmskræft

Her finder du relevante links, hvis du vil læse mere om tyndtarmskræft. 

Links


Mød andre online

Opret en profil på cancerforum, og del dine tanker og erfaringer med andre patienter og pårørende.

Cancerforum.dk

Online samtalegrupper

Kræftens Bekæmpelse tilbyder online samtalegrupper for patienter, pårørende og efterladte, uanset hvor i landet du bor. Læs om grupperne, og hvordan du tilmelder dig her - det er også er muligt at komme med ønsker til grupper, der endnu ikke findes på listen:

Online samtalegrupper