Gå til sygdomsliste

Ferie, ferie, ferie….

Sidste skoledag nærmer sig og så er det endelig tid til at sende skoleelever på ferie med feriesangen. Solkampagnen sender skoleelever solsikkert på ferie med et nyt vers om de tre solråd til den kendte feriesang. Solkampagnen har nemlig fået lov til at tilføje et ekstra vers til sangen . Et lille vers, der handler om solbeskyttelse, så alle kan gå på ferie med en lille reminder i baghovedet, og vi sammen kan sikre færre solskoldninger. Resten af sangen er præcis som vi kender den.

Download gratis materiale til sidste skoledag her.

Tag solrådene med på rejsen

Vi skal huske de gode solvaner, når vi rejser sydpå. Når man rejser sydpå, er det nemlig ekstra vigtigt med solbeskyttelse. Uv-strålingen er nemlig stærkere, og dermed er uv-indekset højere end i Danmark. Vores soladfærd er ofte anderledes og mere risikobetonet, når vi er på solferie. Vi opholder os typisk meget udenfor med lidt tøj på – gerne ved vandet, hvad enten det er ved poolen eller stranden, hvor både vand og sand reflekterer uv-strålingen. Det betyder, at vi udsætter vores hud for rigtig meget uv-stråling på ferien, og derfor er det ekstra vigtigt at huske solrådene om skygge, solhat og solcreme.

Lær mere om, hvordan du kan tage solrådene med på rejsen på Solkampagnens hjemmeside.

90 % af alle tilfælde af hud- og modermærkekræft kan undgås

Hud- og modermærkekræft skyldes især udsættelse for uv-stråling fra den naturlige sol og solarier. Det anslås, at 90 % af alle tilfælde af hud- og modermærkekræft direkte kan tilskrives uv-stråling og dermed kan forebygges. Derfor er solbeskyttelse vigtig. Følg de tre solråd: skygge, solhat og solcreme.

Hør det nye vers


Viden om danskernes solvaner

Solkampagnen udgiver hvert år en række rapporter, der kortlægger danskernes solvaner i den danske sommer, på solferien og i solariet.
 

Se alle Solkampagnens rapporter her